Missä voi käyttää nettilompakkoa?

Nettilompakko (usein myös englannista lainattu e-wallet) tarkoittaa netissä toimivaa palvelua, johon voi tallettaa rahaa ja sitten siirtää sitä eteenpäin. Palvelu on tarpeen silloin, kun käytät useampia erilaisia sivustoja joihin haluat tallettaa tai käyttää rahaa. Siirtojen näkyminen yhdessä paikassa helpottaa talouden hallintaa.

Nettilompakoiden käyttö offlinessä

Nettilompakoilla, kuten Skrillillä, on mahdollista yhdistää tili prepaid-korttiin. Näiden korttien avulla voit ostaa debit-korttien tapaan vaikka ostokset vaikka viereisestä Salesta. Prepaid kortit ovat myös loistava tapa vähentää riskiä matkustellessa. Lataa vain tarvittava määrä rahaa mukaan ja minimoi menetetty raha kun paikallinen mafia varastaa tiedot maksupäättelaitteillaan.

Nopeat rahansiirrot

Miksi käyttää nettilompakkoa normaalin pankkitilin sijaan? Yksi suurimpia syitä on nopeus. Pankkisiirroissa kestää aikansa varsinkin ulkomaille. Nettilompakolla homma hoituu usein lähestulkoon saman tien, jos palvelu niitä tukee. Nettilompakolla on myös helpompi pitää rahansiirtelyn aiheuttama sekavuus minimissään: jos haluat vaikkapa pelata rahapelejä netissä, voit tehdä niitä varten oman nettilompakkonsa, jolloin pelailun voitot ja tappiot näkyvät nimeomaan lompakossa eikä pankkitilillä.

Rahan saaminen eri palveluista on usein nopeampaa nettilompakoilla kuin pankkitilille siirrettynä. EU:n sisälläkin pankkisiirrot voivat viedä muutaman päivän, jos maksajalla ei satu olemaan sama pankki saajan kanssa. Kätevyys onkin niiden suurin valttikortti muihin maksutapoihin verrattuna.

Nettilompakoiden käyttöpaikat

Nettilompakot ovat erityisen suosittuja sivuilla, joissa ostetaan ja myydään paljon tavaraa (paljon pieniä maksuja) ja rahapelisivustoilla. Useimmat suosituimmat tällaiset sivustot kannustavatkin nettilompakoiden käyttöön ja listaavat tukemansa nettilompakot jo aloitussivuillaan.

Nettikasinot, uhkapelisivustot, vedonlyönti ja vastaavat ovat melko vahvasti edustettuina nettilompakoiden käytössä. Pelaaminen onnistuu näppärästi, kun siirroissa ei mene montaa pankkipäivää. Pelaaminen netissä nettilompakoiden kanssa on laillista Suomessa. Euroopan Unionin sisällä voitetusta rahasta ei tarvitse maksella tuloveroa, joten asian suhteen ei kannata hikoilla.

Pieneen bisneskäyttöön nettilompakot sopivat myös. Monissa palveluissa, kuten vaikkapa Paypallissa, on mahdollisuus luoda omat laskut ja ne pitävät kirjaa tehdyistä maksuista. On kuitenkin tärkeää muistaa, että myös nettilompakkoon saaduista tuloista tulee maksaa veroa, vaikka ne eivät lähtökohtaisesti tietoja verottajan kanssa jaakkaan. Nettilompakoiden yksityisyyden suojan käytännöt vaihtelevat muutenkin melko lailla, joten siitä kiinnostuneiden kannattaa perehtyä käyttöehtoihin tarkemmin. Nettilompakoilla on usein omat foorumit, jotka ovat oivallisia paikkoja kysellä lisätietoja.

Yksi suurimpia etuja nettilompakoissa on niiden helppo käytettävyys mobiililaitteilla. Suomen pankeilla on paha tapa luoda mobiilipalveluistaan melko kankeita, eikä niiden käyttö juuri innosta varsinkaan jokapäiväisesti. Jos käytät mobiililla jotain palvelua, jossa raha liikkuu molempiin suuntiin useampia kertoja päivässä, ovat nettilompakot paljon parempi vaihtoehto.

Voi hyvin olla, että tulevaisuudessa nettilompakoiden suosio debit- ja luottokortteihin verrattuna tulee nousemaan. Monet kaupat ovat huomanneet niiden tuomat edut käytettävyydessä ja säästöt siirtomaksuissa. Suomessa kivijalkaliikkeet eivät harmittavan usein nettilompakoita huoli, mutta trendi on kääntymässä kovaa vauhtia.