Local Bitcoins

Local Bitcoins perustuu varsin mielenkiintoiseen ideaan. Siellä käyttäjät voivat itse helposti myydä ja ostaa bitcoineja. Tämä mahdollistaa kenelle vain oman rahanvaihtobisneksen. Huutokauppapalveluiden hengessä toimiva mainesysteemi ja sivuston takaamat turvalliset siirrot antavat suurta etua luotettavuutta hakeville kauppaajille ja ostajille. Kyseessä on siis P2P-bitcoin-palvelu asiakkailta asiakkaille.

Suomalainen startup-firman ideoima sivusto on vielä melko uusi tapaus. Jeremias Kankaan perustama palvelu on ehtinyt keräämään jo reilusti yli miljoona aktiivista käyttäjää ympäri maailman. Kuoppaisesta alusta ja palvelua hyväksikäyttäneistä rahanpesijöistä selviytynyt yritys nousi vaikeuksien kautta voittoon, eikä hiipumisesta näy vielä merkkejä.

Käyttäjäkunta on melko jakautunutta. Monet vannovat palvelun nimeen, mutta tarkemmin tutkiessa paljastuu, että myös syvästi pettyneitä ääniä kuuluu joukosta. Kuten missä tahansa palvelussa, missä kauppaa tehdään käyttäjien kesken, kannattaa olla varuillaan huijausten ja liian hyvien diilien varalta. Nettilompakko.fi suosittelee aina toimimaan siten, että kaikki rahasi ei ole yksien pankkitietojen takana. Tällä tavalla voit minimoida tai rajoittaa otettua riskiä kun asioit rahanvaihtajien kanssa. Käyttäjät tiesivät kertoa, että Wire-siirtopalveluita kuten Paypallia kannattaa välttää bitcoineilla pelatessa, sillä se on helppo tapa joutua petkutuksen kohteeksi.

Huijarit eivät kuitenkaan ole palvelun ainut ongelma. Myös se, että bitcoineja kauppaavat eivät aina pääse näkyville, koska vanhoilla käyttäjillä on valmiiksi kerättyä mainetta, on kerännyt melko lailla arvostelua. Tämä toisaalta parantaa palvelun turvallisuutta ostajien näkökulmasta.

Sivusto on varsin näppärä ja yksinkertainen. Osto-ja-myyntiosioiden lisäksi sieltä löytyy pieni foorumi, josta voi kysellä lisätietoja tai raportoida ongelmia. Sivusto näyttää sinulle tarjouksia paikkatietojesi mukaan, joten saat todennäköisesti tarjouksia vaihdoista euroihin toimiessasi Suomessa. Hintahaarukka vaihtelee melkoisesti, joten pientä laskeskelua kannattaa harrastaa jos edulliset diilit ovat pääajatuksena.

Voittonsa sivusto tekee pitkälti melko hillityllä 1% komissiolla mainostajilta, jotka tekevät onnistuneita diilejä. Palvelun käyttäminen itsessään on siis ilmaista. Sivuston oma laskutuspalvelu veloittaa lisäksi 0,5% komission lähetetyistä laskuista, joten sen käyttämistä kannattaa puntaroida varsinkin isommissa siirroissa.

Itselläni ei pienessä ostossa esiintynyt minkäänlaisia ongelmia, vaan rahat tulivat ajoillaan ja sovitulla hinnalla. Sivustossa itsessään ei ole mitään vikaa käyttäjän kannalta, joten koko touhusta jäi varsin hyvä mielikuva. Suosittelemme kiinnostuneita kokeilemaan ensin pienemmällä rahalla ja muodostamaan oman mielipiteensä palvelusta ennen kuin pistää kovia rahoja likoon. Mainetta voi hyvin kasailla pikkuhiljaa.

Annamme palvelulla kolme tähteä. Jos sivusto onnistuu jatkossa karsimaan väärinkäyttäjiä sivuun, voi tähtimäärä nousta parikin pykälää.