Skrill on Netellerin tapaan melko kokenut konkari nettilompakoiden maailmassa. Aiemmin Moneybookers-nimellä toiminut palvelu perustettiin vuonna 2001 ja se toimii nykyään Yhdistyneistä Kuningaskunnista käsin. Skrillin kilpailija Neteller osti palvelun vuonna 2015 muhkealla 1.1 miljardin euron summalla.
Skrillin pääasiallisena ideana on mahdollistaa nopeat ja halvat rahansiirrot eri maiden välillä. Palvelu toimii millä tahansa valuutalla, mutta ensimmäisen rahasiirron jälkeen valuuttaa ei enää voi vaihtaa. Myös prepaid-maksaminen onnistuu lataamalla rahaa maksukortille ennen maksua. Jos Paypal on tuttu palvelu, Skrill toimii melko lailla samalla lailla.
Skrillillä maksaminen sen hyväksyviin palveluihin on itsessään ilmaista. Myöskin rahan vastaanottaminen Skrill-tilille on maksutonta. Komissiota joutuu maksamaan 1.9% muille Skrill-tileille tai sähköposteille maksettaessa, mutta 20 euroa suurempaa maksua ei koskaan tarvi pelätä. Maksuja syntyy myös silloin, kun tilille lataa rahaa. Maksun määrä riippuu maksutavasta, joten hinnastoa kannattaa pitää silmällä. Pankkisiirroilla homma on ilmaista, mutta esimerkiksi bitcoineilla maksettaessa joutuu maksamaan prosentin verran siirretystä summasta.
Jonkin verran palautetta palvelu on saanut piilomaksuistaan, varsinkin yrityskäytössä. Joissain tapauksissa asiakkailta on verotettu maksuja peruutetuista maksutapahtumista tai tietoturva-asioissa. Suurelta osin nämä asiat eivät kuitenkaan haittaa normaalikäyttäjiä, jotka eivät tarvitse Skrilliä bisneskäyttöön. Lisäksi käyttämättömiltä tileiltä aletaan perimään rahaa jokusen euron summissa yli vuoden kestäneen toimettomuuden jälkeen. Harmilliseksi käytännön tekee se, että vaaditut maksut tuntuvat hiipivän jatkuvasti korkeammiksi vuosien myötä. Muuten mitään varsinaista valheellista mainontaa ei kuitenkaan olla huomattu.
Toinen käyttäjiä harmittava piirre Skrillissä on sen usein mystiset ja epäselvät käytännöt hoitaa huijaustapauksia tai sen sellaiseksi epäilemiä siirtoja. Tili laitetaan usein tutkinnan ajaksi jäihin, mikä on harmillista, jos kyseessä on väärä hälytys. Asiakaspalvelun reagointi tilanteisiin vaihtelee myöskin, mikä on omiaan aiheuttamaan netin täydeltä turhautunutta viestittelyä. Toisaalta hieman paranoidit käytännöt tekevät palvelun käyttämisestä luotettavampaa. Parempi näin kuin toisin päin.
Skrilliltä löytyy oma vakioasiakasohjelma. VIP-palvelun käyttäjille lupaillaan 24/7 asiakaspalvelua, erikoistarjouksia ja muuta mukavaa. Homma toimii yksinkertaisesti siten, että mitä enemmän palvelua käytät, sen paremmiksi edut muuttuvat. Tarkemmin VIP-eduista voi lukea Skrillin omilta sivuilta.
Viimeisenä miinuksena palvelulle voi antaa saman mikä tuntuu riivaavan harmittavan monia nettilompakoita. Ongelmatilanteissa asiakaspalvelun jäljittäminen ja tyydyttävien vastausten saaminen on usein hankalaa. Varsinkin käyttökatkosten aikana palvelusväkeä ei tunnu olevan riittävästi vastaamaan kaikille kyselijöille, mikä johtaa holtittomiin jonotusaikoihin.
Itse palvelun toiminnassa Skrillissä ei ole moittimisen varaa. Se toimii sulavasti ja turvallisesti, eikä maksuja juuri joudu odottelemaan tai niiden siirtymisestä stressaamaan. Tästä hyvästä voimme antaa palvelulle kolme ja puoli tähteä. Neljä tai viisi irtoaisi helposti, mikäli ongelmatilanteissa Skill yltäisi läpinäkyvämpään ja nopeampaan ratkaisumalliin.